Om Fantic

 

Italienska FANTIC har sedan starten 1968 haft många framgångsrika år inom Trail och Enduro med flertalet VM och EM titlar från tävlingsbanorna.
Efter en lång historia som motorcykeltillverkare är steget naturligt att placera sig bland dom främsta elcykeltillverkarna. Fantic använder bara komponenter av högsta kvalité och väljer därför elmotor från Tyska BROSE kända för att endast leverera till premiummärken med högt ställda krav. Deras elmotor har vunnit flera tester där främsta styrka förutom kvalitén är högt vridmoment med nästintill ljudlös drift.

Batteriet kommer från BMZ, också det en Tysk leverantör som är marknadsledande inom sitt segment vilket ger hela 3-års garanti.

Ansedda SRAM levererar förstklassigt växelsystem, fjädring från ROCK SHOX och marknadens största bromsar från AVID.

Att Italien är framgångsrikt som land när det gäller design och välbetänkta detaljer behöver väl knappast nämnas - Fantic som på kort tid släppt flera prisade elcykelmodeller är inget undantag. Söker du en exklusiv cykel med känsla för design, prestanda och kvalité - då har du kommit rätt!

Image

Fantics filosofi

GHM

GRIP

Med en gedigen bakgrund från off-road motorcyklar där fjädring och chassi är avgörande för framgång fortsätter Fantic sitt tänk även på elcyklar genom att montera:

  • 27,5x3” däck bak
  • Noggrant designat och evaluerat länkage för bakfjädring - FPS (FANTIC PROGRESSION SYSTEM)
  • Den absolut senaste Brose S motorn för 15% extra vridmoment
  • 200 mm skivbromsar med 4-kolvsok för bästa bromsverkan
Image
FORGED CNC MACHINED CANTILEVER FOR MAXIMUM FRAME STIFFNESS.

HANDLING

Att cykla en Fantic elcykel har aldrig varit enklare, även i den mest krävande terräng så är Fantic redo för uppgiften genom att använda sig av:

  • Ett kortare batteri än dom flesta konkurrenter, bara 330mm långt ger en lägre tyngdpunkt och överlägsen hanterbarhet
  • 29” framhjul för att lättare ta sig över hinder och enklare svängar – motorcyklar har använt sig av den principen i 10-tals år
  • ADVANCED HYDROFORMING för en stabilare ram och bearbetade detaljer för extra hållbarhet
Image
ADVANCED HYDROFORMING FOR HIGH FRAME STIFFNESS

MILEAGE

ADVANCED HYDROFORMING för en stabilare ram och bearbetade detaljer för extra hållbarhet

  • Hög kapacitet med lång livslängd och tålig för många laddcykler vilket fås genom att användandet av Lithium-Ion batteri.
  • Battery Management System för att i detalj kunna styra batteriförbrukningen eller helt stänga av den och cykla vidare utan om så önskas.
  • Att placera batteriet så säkert som möjligt men ändå underlätta laddning och demontering av batteri.